ГоловнаСвіт

Голова МЗС Росії закликав Зеленського "вирішувати серйозні питання" між країнами, а не звертатися через фейсбук

Лавров прокоментував пропозицію про проведення багатостороннього саміту з проблематики Донбасу.

Голова МЗС Росії закликав Зеленського "вирішувати серйозні питання" між країнами, а не звертатися через фейсбук
Сергей Лавров
Фото: mid.ru

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав президента України Володимира Зеленського вирішувати серйозні питання дипломатичними каналами між країнами.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Цей формат - і Нормандський, і Мінський - був схвалений Радою Безпеки ООН, це є безпосереднім інструментом, який необхідно використовувати міжнародній спільноті. Інші пропозиції, напевно, мають право на існування. Але спиратися треба на прямий діалог - це серцевина Мінських домовленостей", - сказав Лавров журналістам за підсумками неформальної зустрічі ОБСЄ.

Він також зазначив, що пропозицію Зеленського на зустрічі не обговорювали.

Лавров підкреслив, що "коли йдеться про серйозні пропозиції, вони робляться спочатку дипломатичними каналами, а не публічно через фейсбук.

"Але ми готові розглядати конкретні пропозиції, які будуть допомагати виконувати резолюцію Ради Безпеки, що затвердила Мінські домовленості, а не підміняти цю резолюцію і самі домовленості", - сказав російський міністр.

Нагадаємо, раніше Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести переговори про врегулювання ситуації на сході України з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму і країн Нормандського формату в Мінську, де проходять засідання Тристоронньої контактної групи.

"Хочу звернутися до президента РФ Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба. Обговоримо, чий Крим, кого там немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную таку: я, Ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великобританії Тереза Мей, канцлерка ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, (президент Білорусії) Олександр Григорович Лукашенко охоче прийме нас з вами в Мінську", - заявив Зеленський у відеозверненні, опублікованому у фейсбуці.

При цьому Зеленський підкреслив, що Україна не відмовляється від дипломатичних форматів урегулювання ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram