ГоловнаСвіт

Прем'єр Нідерландів розповів, що на саміті G20 говорив з Путіним про збитий на Донбасі "Боїнг"

Деталей розмови і реакції російського президента він не розкрив.

Прем'єр Нідерландів розповів, що на саміті G20 говорив з Путіним про збитий на Донбасі "Боїнг"
Марк Рютте
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розповів, що розмовляв із Володимиром Путіним про трагедію МН17 на саміті G20 в Осаці.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на RTL Nieuws.

"Я говорив з президентом РФ Путіним про MH17. Це, як і раніше, відкрита рана для Нідерландів і багатьох інших країн. Тож якщо у мене з'являється можливість обговорити це з російським президентом, я це роблю", - сказав Рютте.

Деталей цієї розмови прем'єр не розкрив.

"Я не можу нічого сказати про це. Обговорення повинні бути конфіденційними, особливо якщо питання надзвичайно делікатне і дражливе", - підкреслив Рютте.

Він також нічого не розповів про реакцію Путіна на цю розмову. "Було б неправильно, якби я говорив від імені мого співрозмовника", - зазначив Рютте.

Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, збили збройні сили РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту авіалайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група повідомила, що літак збив зенітно-ракетний комплекс "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських Збройних сил, яка дислокується в Курську. Комплекс доправили на Донбас, причому всі машини, які супроводжували його, також належали до російських Збройних сил.

У травні 2018 року Нідерланди і Австралія офіційно звинуватили РФ у причетності до катастрофи рейсу МН17.

У червні 2019 року Міжнародна слідча група офіційно назвала підозрюваних у збитті літака. У Росії назвали звинувачення "голослівними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram