ГоловнаСвіт

​ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації в асамблеї

Українська делегація покинула засідання.

​ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації в асамблеї
Фото: unian.net

Парламентська асамблея Ради Європи підтвердила повноваження російської делегації, водночас у резолюції немає згадки будь-яких санкцій.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, делегація РФ повернулася до роботи в ПАРЄ з повним набором повноважень, чого і домагалася Росія.

Після голосування делегація України в повному складі зібралася в центрі зали і оголосила, що виходить із неї. Засідання ПАРЄ було перервано.

Члени української делегації прокричали англійською мовою: "Ми залишаємо засідання".

Нагадаємо, вночі 25 червня ПАРЄ проголосувала за повернення Росії до Ради Європи. Президент Володимир Зеленський заявив про своє розчарування щодо цього рішення.

На знак протесту українська делегація покинула залу засідання ПАРЄ. А депутат Олексій Гончаренко заявив, що делегація звертається в Раду з проханням терміново розглянути питання припинення її участі в роботі Асамблеї.

Делегація РФ у ПАРЄ була позбавлена основних повноважень у 2014 році. На засіданні 9 жовтня 2018 року, як і в 2017 році, ПАРЄ не стала повертати Росії право голосу і відклала це питання на 2019 рік. У квітні 2019 року ПАРЄ ухвалила резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка спочатку мала на меті зняття санкційного тиску з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram