ГоловнаСвіт

Парламентська асамблея НАТО не планує повертати делегацію РФ, - Мун

"ПА НАТО ніяк не може впливати на рішення ПАРЄ".

Парламентська асамблея НАТО не планує повертати делегацію РФ, - Мун
Мадлен Мун
Фото: galinfo.com.ua

Парламентська асамблея НАТО не має наміру повертати статус спостерігача делегації Федеральних Зборів Росії.

Про це заявила президент ПА Альянсу Мадлен Мун, передає "Інтерфакс-Україна".

"Хочу вас запевнити, що на останній сесії (весняній сесії ПА НАТО в Братиславі, - ред.) ми чітко дали зрозуміти, що ми не будемо повертати російську делегацію, щоб спостерігати, що відбувається в Парламентській асамблеї НАТО. Це наша тверда позиція", - сказала вона після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Мун наголосила, що вона може коментувати тільки рішення ПА НАТО, свої рішення або своїх колег. Водночас вона зазначила, що Парламентська асамблея НАТО ніяк не може впливати на рішення Парламентської асамблеї Ради Європи.

Делегація Федеральних Зборів РФ у ПА НАТО діяла з 1994 року. Російська делегація, володіючи статусом асоційованого члена, мала право виступати, вносити поправки до резолюції, декларації та інші документи Асамблеї, брати участь в їх обговоренні, але не мала права голосу. Після російської агресії в Україні ПА НАТО припинила співпрацю з парламентом РФ.

Нагадаємо, в 2020 році сесія Парламентської асамблеї НАТО пройде в Києві. Україна представлена в Асамблеї як асоційований член.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram