ГоловнаСвіт

Депутата РФ Слуцького не обрали віце-президентом ПАРЄ

Сьогодні відбудеться друга спроба обрати Слуцького.

Депутата РФ Слуцького не обрали віце-президентом ПАРЄ
Леонид Слуцкий

Заступника президента російської делегації в ПАРЄ, голову комітету Держдуми з міжнародних справ Леоніда Слуцького, якого раніше звинувачували в домаганнях, не обрали віце-президентом ПАРЄ. Про це повідомляє "Європейська правда".

Голосування за/проти Слуцького відбулося вчора на закритому голосуванні, результати оголосили сьогодні. Він перебуває під дією санкцій Євросоюзу, йому заборонено в'їжджати в Європу, тому його кандидатуру розглядали окремо.

За Слуцького проголосував 101 делегат, при тому, що для обрання його кандидатури необхідна абсолютна більшість голосів - 158.

Сьогодні відбудеться друга спроба голосування за Слуцького, цього разу для його обрання досить простої більшості голосів. Якщо він повторно програє, то Росії запропонують подати іншого кандидата.

Призначення на цю посаду відбувається за квотами, розподіленим між державами, і тому зазвичай здійснюється автоматично. Але на вимогу голови делегації України в ПАРЄ Володимира Ар'єва, яку підтримали декілька депутатів, цю процедуру змінили.

Нагадаємо, в ніч на 25 червня ПАРЄ проголосувала за повернення Росії в Раду Європи. Президент Володимир Зеленський заявив про своє розчарування рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи відновити повноваження делегації Росії.

На знак протесту українська делегація покинула зал засідання ПАРЄ. Депутат Олексій Гончаренко заявив, що делегація звертається до ВР з проханням терміново розглянути питання припинення її участі в роботі ПАРЄ.

У лютому 2018 року зі Слуцьким був скандал. Три російські журналістки звинуватили його в домаганнях, однак комісія Держдуми РФ з етики виправдала його поведінку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram