ГоловнаСвіт

Суд у Великобританії зобов'язав 20-річну жінку з обмеженими можливостями зробити аборт на 22-му тижні (оновлено)

Суд уже виніс рішення на користь збереження вагітності.

Суд у Великобританії зобов'язав 20-річну жінку з обмеженими можливостями зробити аборт на 22-му тижні (оновлено)
Фото: www.mk.ru

Вестмінстерський суд у Великобританії зобов'язав молоду матір - 20-річну жінку з обмеженими можливостями – перервати вагітність на 22-му тижні, передає Радіо Ватікана.

На офіційному порталі Єпископської конференції Англії і Уельсу допоміжний єпископ Вестмінстера Джон Шерінгтон заявив, що "це сумне і болісне рішення".

Шерінгтон повідомив, що бажання матері залишити дитину "підтримується її соціальним асистентом і юристами". Він підкреслює, що "змушувати жінку зробити аборт проти її волі і проти волі її сім'ї - це порушення прав матері, не кажучи вже про право ненародженої дитини на життя в родині, яка піклується про неї".

Крім того, цей випадок, "щодо якого є не вся інформація, викликає серйозні питання про значення самого поняття "добробут", коли пацієнтові не вистачає психічних здібностей і він - проти власної волі - залежний від рішення суду", додав ієрарх.

Оновлення. За даними The New York Times, рішення суду про обов'язковий аборт було прийнято ще минулого тижня і викликало бурхливу реакцію не тільки в релігійному середовищі, але і в суспільстві. Мати вагітної жінки подала апеляцію на рішення про примусовий аборт, і в понеділок, 24 червня, суд вже виніс рішення на користь збереження вагітності.

Крім того, суд ухвалив провести поліцейське розслідування щодо обставин, при яких виникла вагітність. Жінка, про яку йде мова, має рівень розвитку дитини віком 6-9 років, вона перебуває під опікою Національної служби охорони здоров'я, з нею постійно знаходиться її мати і соціальний працівник.

Очікується, що опіку над новонародженою дитиною візьме її бабуся.

Раніше Папа Римський Франциск засудив аборти, порівнявши їх з євгенікою, яка практикувалася в нацистській Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram