ГоловнаСвіт

У Вірменії втретє заарештували екс-президента Кочаряна

Прокуратура виграла апеляцію на звільнення політика з-під варти.

У Вірменії втретє заарештували екс-президента Кочаряна
Фото: Haqqin.az

Апеляційний суд Вірменії скасував пом'якшення запобіжного заходу колишньому президентові країни Роберту Кочаряну і видав ордер на його арешт. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на свою московську редакцію.

Кочарян вийшов з-під варти тільки в травні під поручительство лідерів Нагірного Карабаху. Зараз прокуратура домоглася задоволення скарги, і екс-президента знову взяли під варту. Крім того, суд скасував рішення про припинення справи проти Кочаряна і направив матеріали на дослідування.

Кочаряна звинувачують у причетності до повалення конституційного ладу й отриманні хабара в особливо великому розмірі. Колишній президент стверджує, що його справа політично мотивована і ініційована для того, щоб не допустити його на найближчі вибори.

Нагадаємо, Кочарян був президентом Вірменії в 1998-2008 роках. Після закінчення другого президентського терміну він увійшов до ради директорів російської інвестиційної компанії "АФК Система". У липні 2018 року, незабаром після приходу до влади у Вірменії Нікола Пашиняна, він був заарештований, але через місяць звільнений з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram