ГоловнаСвіт

Прем'єр Великобританії підтримала зняття санкцій з Росії в ПАРЄ

Мей вважає, що збереження РФ у Раді Європи дозволить покарати Росію за порушення нею прав людини.

Прем'єр Британії Тереза Мей підтримала повернення права голосу російській делегації в ПАРЄ.

Під час виступу перед депутатами Палати громад вона заявила, що збереження РФ у Раді Європи дозволить покарати Росію за порушення нею прав людини.

Відео виступу оприлюднило посольство України у Великобританії.

Відповідаючи на запитання голови групи дружби з Україною в парламенті Великобританії депутата Джона Вітінгдейла, чи не турбує її повернення російській делегації права голосу в ПАРЄ в той час, як Росія продовжує окупацію Криму, Мей відповіла, що Британія не визнає незаконну анексію Криму Росією.

"Ми не визнаємо незаконну анексію Криму. Як мій колега знає, є різні підходи щодо членства Росії в Раді Європи, вони не платять фінансових внесків. Але питання також полягає в тому, що членство Росії в Раді Європи є одним з декількох наявних у міжнародного співтовариства шляхів, щоб зобов'язати Росію відповідати за порушення прав людини", - сказала Тереза Мей.

Раніше член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Леонід Ємець розповів, які країни виступили за повернення делегації Росії в ПАРЄ. За його словами, за Росію виступають Франція, Німеччина, Італія, Ісландія, Сан-Марино, Туреччина, Нідерланди, Швейцарія, Норвегія, Монако. Проти Росії - Україна, Великобританія, Польща, Грузія, Литва.

Нагадаємо, з 2014 року російська делегація в ПАРЄ позбавлена основних повноважень. На засіданні 9 жовтня 2018 року, як і в 2017 році, ПАРЄ не повернула Росії право голосу і відклала це питання на 2019 рік.

У квітні 2019 року ПАРЄ ухвалила резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка спочатку мала на меті зняття санкційного тиску з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram