ГоловнаСвіт

Путін продовжив дію контрсанкцій до кінця 2020 року

Ідеться про продовольче ембарго, яке РФ ввела проти країн Заходу.

Путін продовжив дію контрсанкцій до кінця 2020 року
Фото: 24 канал

Президент Росії Володимир Путін продовжив дію продовольчого ембарго відносно країн, які ввели антиросійські санкції, до 31 грудня 2020 року.

Про це повідомляє Офіційний інтернет-портал правової інформації РФ.

Відзначають, що Путін доручив уряду РФ забезпечити здійснення заходів щодо реалізації цього указу і, в разі необхідності, - внести пропозиції про зміну терміну дії контрсанкцій.

Ідеться про продовольче ембарго, яке Росія ввела відносно країн Євросоюзу, США та деяких інших держав, котрі підтримали антиросійські санкції, в серпні 2014 року. Під заборону тоді потрапили поставки в РФ яловичини, свинини, м'яса птиці, риби, морепродуктів, сирів, молока, фруктів, овочів, а також деяких інших категорій продуктів із цих країн. Через рік контрсанкції було розширено і поширилися, зокрема, на Албанію, Ліхтенштейн, Ісландію та Чорногорію. З 1 січня 2016 року вони почали діяти і проти України.

Нагадаємо, 19 червня Євросоюз офіційно затвердив рішення про продовження на рік санкцій, введених у зв'язку з анексією Криму. Обмеження включають заборону на імпорт у ЄС продукції, що походить з Криму та Севастополя. Громадянам країн ЄС і компаніям, що базуються в ЄС, забороняється вкладати в економіку Криму, в тому числі купувати нерухомість і фінансувати кримські компанії. Відтоді дію санкцій декілька разів продовжували.

У Росії у відповідь ввели контрсанкції. Однак, на думку експертів, збитки від російських контрсанкцій для економіки західних країн є несуттєвими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram