ГоловнаСвіт

Прем'єр Малайзії звинуватив міжнародне слідство в упередженості щодо Росії у справі MH17

Махатхір Мохамад не згоден з висновками міжнародного розслідування.

Прем'єр Малайзії звинуватив міжнародне слідство в упередженості щодо Росії у справі MH17
представитель Совместной следственной группы (ССГ) Вильберт Паулиссен
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад заявив, що мета міжнародного розслідування у справі про катастрофу лайнера Malaysia Airlines в небі над Україною 2014 року полягала не у встановленні істини, а в обвинуваченні Росії. Таку заяву прем'єр зробив сьогодні, коментуючи висновки міжнародної слідчої групи, пише Bloomberg.

"Ми невдоволені, тому що зі самого початку це розслідування стало політичним питанням того, як звинуватити Росію в протизаконних діях", - заявив Мохамад.

За його словами, висновки у справі про катастрофу рейсу MH 17 є "нічим іншим, як свідченнями, заснованими на неперевіреній інформацій". Мохамад наполягає на тому, щоб "побачити конкретні докази причетності Росії до катастрофи MH17".

Нагадаємо, вчора міжнародна слідча група (JIT) оприлюднила імена чотирьох підозрюваних у катастрофі літака: це росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Прокуратура Нідерландів готується висунути цим людям звинувачення в причетності до загибелі 298 осіб.

У травні прем'єр Малайзії вже висловлював сумніви з приводу причетності Росії до загибелі рейсу MH17 через "відсутність незаперечних доказів". За версією Мохамада, літак могли збити українські військові. Малайзія приймає тільки ту частину висновків, яка стосується типу ракети і її виробництва, і вимагає доказів, що ракету привезли з Росії. Такого самого погляду дотримується і Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram