ГоловнаСвіт

Держдума РФ сформувала склад делегації на сесію ПАРЄ

Представники РФ мають намір вже 25 червня брати участь у голосуваннях.

Держдума РФ сформувала склад делегації на сесію ПАРЄ
Фото: www.svobodanews.ru

Рада Державної Думи Росії сьогодні затвердила свою частину делегації для участі в червневій сесії Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на представника делегації Леоніда Слуцького.

Слуцький зазначив, що заявка на підтвердження повноважень російської делегації буде подаватися, виходячи з результатів голосування щодо резолюції до доповіді Петри де Суттер і за поправками про обмеження санкцій механізму ПАРЄ.

Якщо рекомендації регламентного комітету будуть прийняті без вилучень і, отже, буде введена заборона на обмеження права слова, голосу і представництва національних делегацій в асамблеї, російські депутати і сенатори приїдуть до Страсбурга і 25 червня увійдуть в зал засідань Палацу Ради Європи", - сказав Слуцький.

За його словами, в парламенті РФ розглядаються два сценарії подальшого розвитку подій. Якщо ПАРЄ повністю підтвердить прийняття резолюції комітету міністрів, у кінці дня 24 червня парламент РФ офіційно направить свою заявку на повернення в ПАРЄ і 25 червня увійде в зал засідань ПАРЄ, в тому числі і братиме участь у виборах генерального секретаря Ради Європи.

Якщо повноваження делегації РФ будуть підтверджені не в повному обсязі, "в цьому випадку делегація РФ покине зал, це буде означати припинення нашої роботи в ПАРЄ".

Нагадаємо, ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу в 2014 році у відповідь на вторгнення російських військових в Україну, окупацію і анексію Криму та розв'язування війни на Донбасі. Росія у відповідь перестала сплачувати членські внески в організацію, що може бути умовою для виключення делегації з ради.

3 червня регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив резолюцію, яка може ускладнити накладення санкцій на російську делегацію і забезпечити їй ймовірне повернення в ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram