ГоловнаСвіт

Помпео пригрозив Ірану відповіддю в разі загибелі хоча б одного американського солдата

"Будь-який напад Тегерану чи його довірених осіб призведе до військової контратаки з боку США".

Помпео пригрозив Ірану відповіддю в разі загибелі хоча б одного американського солдата
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео попередив лідерів Ірану, що будь-який напад Тегерана або його довірених осіб, у результаті якого загине хоча б один американський військовослужбовець, призведе до військової контратаки з боку США.

Про це повідомляє  The Washington Post з посиланням на чиновників.

Одне з таких повідомлень було передано під час візиту Помпео до Багдада в травні, коли були виявлені розвіддані, які вказують на те, що ополченці Ірану можуть відновити напади на американські сили, які діють безпосередньо біля них.

"Помпео сказав іракським лідерам, що навіть одна американська смерть змусить Сполучені Штати завдати удару у відповідь", - пише видання.

Нагадаємо, останнім часом відносини Ірану і США значно загострилися. Виступаючи під час візиту в штаб-квартирі Центрального командування США в Тампі у вівторок, Помпео заявив, що президент США Дональд Трамп "не хоче війни", але підкреслив, що Штати будуть діяти, якщо на них нападуть.

Раніше американське військове командування повідомило, що перекине на Близький Схід додатково близько 1 тис. військовослужбовців.

13 червня два танкери в Оманській затоці зазнали нападу. Вони належать японській і норвезькій компаніям. Згодом обидва судна щасливо дісталися берегів ОАЕ. Вашингтон поклав відповідальність за атаку на Іран, в Тегерані ж заперечують звинувачення.

Напад стався через місяць після того, як в Оманській затоці атакували чотири танкери з нафтою, призначеною для експорту в США. За висновками експертів, їх підірвали мінами. Вибухові пристрої встановили бойові водолази неназваної іноземної держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram