ГоловнаСвіт

Трамп прийняв відставку голови Пентагону

Замість Патріка Шанахана в. о. міністра оборони призначать Марка Еспера.

Трамп прийняв відставку голови Пентагону
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп прийняв відставку виконувача обов'язків глави Пентагону Патріка Шанахана, який вирішив покинути посаду, не очікуючи свого затвердження на посаді міністра оборони.

Про це Дональд Трамп написав у своєму Твіттері.

"Виконувач обов'язків міністра оборони Патрік Шанахан, який виконав чудову роботу, вирішив не продовжувати процес свого затвердження, щоб більше часу приділяти сім'ї", - написав президент, подякувавши Шанахану за "чудову службу".

За словами Трампа, новим в. о. міністра оборони призначать Марка Еспера, нинішнього міністра армії. Еспера раніше розглядали як основного претендента на посаду голови Пентагону, якщо сенатори відмовляться затверджувати Шанахана.

Напередодні в пресі з'явилися повідомлення про декілька випадків побутового насильства в сім'ї Шанахана, включаючи інцидент між його колишньою дружиною і сином, а також ще один інцидент, який стався між самим в. о. міністра і його екс-дружиною. Це сталося певний час тому, інформацію отримало Федеральне бюро розслідувань під час перевірки біографії Шенахана перед затвердженням його кандидатури в Сенаті, передає Голос Америки.

Патрік Шанахан керував Пентагоном з 1 січня 2019 року, замінивши на цій посаді генерала Джеймса Меттіса, якого Дональд Трамп відправив у відставку наприкінці 2018 року.

Причиною відставки Меттіса стала нібито незгода з рішенням президента США вивести американські війська із Сирії. Уже після його відставки Дональд Трамп частково переглянув це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram