ГоловнаСвіт

Лідер Демпартії Молдови пояснив від'їзд з країни занепокоєнням за родину

"Повернуся в країну якомога швидше після того, як моя родина буде у безпеці"

Лідер Демпартії Молдови пояснив від'їзд з країни занепокоєнням за родину
Фото: EPA/UPG

Лідер Демократичної партії Молдови Влад Плахотнюк, який покинув країну після втрати влади, пообіцяв незабаром повернутися. За словами Плахотнюка, він виїхав за кордон, щоб убезпечити себе і свою родину, пише Newsmaker з посиланням фейсбук політика.

Він написав, що одна з причин його від'їзду за кордон - необхідність убезпечити родину. "Моїй родині потрібно більше, ніж будь-коли, щоб я був поруч стільки, скільки потрібно, щоб пройти через ці події і почуватися у безпеці. Це моє право - вжити усіх заходів, щоб захистити себе, мою сім'ю або близьких людей", - підкреслив лідер Демпартії.

При цьому він заявив, що незабаром повернеться, щоб стати активною опозицією та запобігти захопленню Молдови "групами інтересів ззовні країни". "Молдавани повинні керувати зсередини, а не з-за кордону. Молдова повинна бути вільною і незалежною, а не ставати придатком іншої країни або території", - написав Плахотнюк.

За словами Плахотнюка, рішення віддати владу було прийнято ще у вівторок, 11 червня, але до п'ятниці демократи чекали діалогу від трьох інших партій. Через те, що інші партії на діалог не погодилися, демократи прийняли це рішення, щоб не посилювати кризу. Глава ДПМ зазначив, що вони не трималися за владу, але хотіли, щоб на їх місце "прийшли інші політики, які б діяли так само незалежно, як Демпартія, а не як маріонетки іноземних сил".

"Ті, хто зараз в ейфорії, скоро прокинуться у реальності, коли вони будуть шукати допомогу навіть у Демпартії, щоб вийти з цього капкана. Ми будемо готові допомогти вибратися, але не пробачимо спосіб, яким Молдову та її громадян поставили у ризиковану ситуацію", - додав Плахотнюк

На довершення він вказав на те, що "він на барикадах". "Повернуся в країну якомога швидше після того, як моя родина буде у безпеці", - резюмував лідер Демпартії.

Нагадаємо, що близько тижня у Молдові було два уряди - старий на чолі з представником ДПМ Павлом Філіпом і новий, сформований новою більшістю ПРСМ-ACUM. 14 червня уряд Філіпа погодився піти у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram