ГоловнаСвіт

Британія готується відправити морських піхотинців у Перську затоку

Рішення було прийнято в "умовах, коли Іран і західні країни близькі до конфлікту".

Британія готується відправити морських піхотинців у Перську затоку
Британия готовится отправить морских пехотинцев в Персидский залив
Фото: EPA/UPG

Для захисту своїх військових кораблів у Перській затоці Великобританія готується направити близько 100 морських піхотинців, повідомила газета Sunday Times, посилаючись на джерела з числа військових.

"Підрозділ морської піхоти з 42-го батальйону спеціального призначення сформує групу швидкого реагування, яка діятиме на британських кораблях, що патрулюють затоку", - пише газета.

Видання зазначає, що рішення про направлення в регіон морських піхотинців було прийнято в "умовах, коли Іран і західні країни близькі до конфлікту".

Нагадаємо, 13 червня два танкери в Оманські затоці зазнали атак. Ціни на нафту після того, як стало відомо про інцидент, зросли на 4%.

США звинуватили в нападі Іран, Великобританія погодилася з їхніми оцінками.

Британська влада вважає, що відповідальність за напади на два танкери в Оманській затоці несе іранський Корпус вартових Ісламської революції, йшлося в поширеній раніше заяві британського МЗС.

Окрім цього, МЗС Великобританії поклало відповідальність на Тегеран за інциденти, що сталися в травні з чотирма танкерами з нафтою, призначеною для експорту в США. За висновками експертів, їх підірвали мінами. Вибухові пристрої встановили бойові водолази неназваної іноземної держави.

Іранська сторона рішуче відкидає висунуті проти неї звинувачення, напередодні МЗС Ірану заявило британському послу в Тегерані протест.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram