ГоловнаСвіт

Представники Демпартії Молдови покинули країну

Протягом декількох годин з Кишинева вилетіло три приватні літаки.

Представники Демпартії Молдови покинули країну
Фото: all.biz.md

Політики і бізнесмени, пов'язані з Демократичною партією Молдови, увечері в п'ятницю, 14 червня, залишають країну.

Про це повідомляє Интерфакс з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як передають молдовські телеканали, протягом декількох годин з Кишинева вилетіло три приватні літаки. Згідно з даними сервісу flightradar24, літак Bombardier CRJ-200LR полетів у Москву, Gulfstream G200 приземлився в Одесі, а третій бізнес-джет - у Лондоні.

Це сталося протягом декількох годин після того, як уряд Демпартії на чолі з Павлом Філіпом оголосив про відставку.

Передбачається, що на одному з літаків полетів олігарх Влад Плахотнюк - лідер Демократичної партії, який до останньої миті опирався мирному передаванню влади новому уряду. Офіційних коментарів Плахотнюка щодо цього наразі немає.

Молдавські телеканали показують, що на шляху до аеропорту Кишинева спостерігаються великі затори, а біля самого аеропорту - скупчення припаркованих дорогих машин. В аеропорту повідомили, що до вильоту в Стамбул готуються п'ять чартерних рейсів, які вилітають з різницею в десять хвилин.

Уряд Молдови, створений Демократичною партією 20 січня 2016 року, пішов у відставку. Так, питання про двовладдя в Молдові було вирішено на користь нового уряду, створеного в суботу, 8 червня, Партією соціалістів і правим блоком ACUM.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram