ГоловнаСвіт

Підозрюваний у теракті в мечетях Нової Зеландії не визнає своєї провини

28-річному австралійцю загрожує довічне ув'язнення без права на дострокове звільнення.

Підозрюваний у теракті в мечетях Нової Зеландії не визнає своєї провини
Первое слушание по делу о двойном теракте в мечетях Крайстчерча
Фото: EPA/UPG

Підозрюваний у вбивстві 51 людини під час нападу на мечеті в новозеландському місті Крайстчерч Брентон Таррант відмовився визнавати свою провину. Про це повідомляє The New York Times.

З такою заявою у Високому суді Крайстчерча виступили його адвокати.

Відмова Тарранта визнати провину означає тривалий судовий розгляд, який розпочнеться 4 травня 2020 року. Суду належить забезпечити безпеку учасників процесу, а також подумати про те, щоб Таррант не зміг використовувати підготовчі слухання як платформу для проголошення своїх поглядів.

Проведена експертиза засвідчила, що Таррант психічно здоровий. Його звинувачують у тероризмі, убивстві 51 людини і в замаху на вбивство ще 40 людей. Коли звинувачення озвучили в суді, Таррант тільки посміхався.

Якщо його визнають винним, Таррант, швидше за все, проведе залишок життя у в'язниці без права на дострокове звільнення - такого вироку ще ніколи не виносили в Новій Зеландії.

Нагадаємо, 15 березня 2019 року у двох мечетях новозеландського міста двоє чоловіків розстріляли мусульман під час молитви. Один з нападників - 28-річний австралієць Брентон Таррант - перед терактом опублікував маніфест на 74 сторінках, де висловив свою ненависть до мігрантів, а також пояснив мотиви своїх дій. Протягом 17 хвилин він вів пряму трансляцію з мечеті, згодом Facebook прибрав відео, а також заблокував його профіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram