ГоловнаСвіт

США продовжили санкції проти Лукашенка і декотрих білоруських чиновників

Американські санкції проти Білорусі запровадили 2006 року.

США продовжили санкції проти Лукашенка і декотрих білоруських чиновників
Фото: investigator.org.ua

Президент США Дональд Трамп продовжив ще на на рік дію санкцій проти кількох білоруських чиновників, повідомила прес-служба Білого дому.

Відповідний документ, адресований Конгресу США, розміщено на офіційному сайті Білого дому, передає Інтерфакс-Україна.

У документі зазначено, що "дії і політика певних членів уряду Білорусі й інших осіб створюють незвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики Сполучених Штатів".

"Через це обмежувальні заходи, оголошені 16 червня 2006 року, повинні діяти після 16 червня 2019 року", - йдеться в документі.

Американські санкції проти Білорусі ввів президент Джордж Буш.

У посланні, направленому Конгресу США 16 червня 2006 року, Буш розпорядився заморозити фінансові рахунки президента Білорусі Олександра Лукашенка і дев'яти інших можновладних білоруських чиновників, а також заборонив американським громадянам здійснювати з ними будь-які угоди. Приводом для введення санкцій стали президентські вибори в Білорусі, які в США і ЄС визнали недемократичними.

Згодом, у 2007-2008 роках, Вашингтон увів обмежувальні заходи економічного характеру проти концерну "Білнафтохім". У жовтні 2015 року Мінфін США призупинив санкції проти концерну "Білнафтохім" і восьми пов'язаних із ним підприємств нафтохімічної галузі.

У квітні цього року США продовжили до 30 жовтня припинення санкцій проти кількох білоруських підприємств - "Білнафтохіму" і його філії у США (Belneftekhim USA), "Білшини", "Гродно Азот", "Гродно Хімволокно", "Лакофарба", ВАТ "Нафтан", "Полоцьк Скловолокно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram