ГоловнаСвіт

У разі повернення в ПАРЄ Росія планує включити в делегацію депутатів від окупованого Криму

Рішення можуть прийняти вже 24-25 червня.

У разі повернення в ПАРЄ Росія планує включити в делегацію депутатів від окупованого Криму
Фото: www.svobodanews.ru

Росія має намір включити в делегацію ПАРЄ депутатів, які представляють окупований Крим, якщо країні повернуть право голосу на засіданнях Асамблеї. Це може статися вже на найближчій літній сесії в червні, повідомив на брифінгу 13 червня голова Держдуми В'ячеслав Володін, пише "Дождь".

Якщо першого дня роботи сесії ПАРЄ 24 червня організація ухвалить резолюцію про надання російській делегації повноважень для участі в ній, то Росія того ж дня скерує заявку на участь і вже 25 червня буде в Страсбурзі. За словами Володіна, йдеться про відновлення базових прав російської делегації - участь у роботі організації, голосування і виступ.

Якщо 25 червня повноваження російської делегації не будуть відновлені в повному обсязі, то делегація покине сесію. Оплачувати внесок у Раду Європи Росія також не має наміру.

Джерело "Дождя" в керівництві нижньої палати парламенту розповіло, що якщо Держдума прийме рішення направляти свою делегацію в ПАРЄ, то в її склад з ініціативи фракцій можуть увійти депутати від окупованих Криму і Севастополя.

"Імовірно, вони будуть включені", - підтвердило джерело в керівництві фракції владної "Єдиної Росії". У парламенті також вважають, що в разі застосування санкцій за включення депутатів від анексованих територій ПАРЄ може застосувати обмежувальні заходи персонально до таких депутатів, а не до всієї делегації.

Нагадаємо, Росія позбулася права голосу в ПАРЄ 2014 року за окупацію Криму. Відтоді ж Росія перестала сплачувати членські внески в Раду Європи і домагається повернення делегації в Асамблею. 3 червня комітет ПАРЄ ухвалив проект резолюції, в якому пропонує надати російській делегації необхідні повноваження для участі в червневій сесії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram