ГоловнаСвіт

Міністр МВС Великобританії підписав дозвіл на екстрадицію Ассанжа

На завтрашньому засіданні це питання розглядатиме суд.

Міністр МВС Великобританії підписав дозвіл на екстрадицію Ассанжа
Джулиан Ассанж в автобусе после задержания полицией Лондона.
Фото: EPA/UPG

Голова МВС Великобританії Саджид Давид 13 червня підписав дозвіл на видачу США одного із засновників Wikileaks Джуліана Ассанжа. Про це пише The Guardian.

"Я хочу бачити, як перемагає справедливість, і в нас є законний запит про екстрадицію. Але остаточне рішення все одно повинен прийняти суд", - наголосив міністр.

Суд з питання видачі австралійця пройде в Лондоні 14 червня.

У США засновникові Wikileaks сукупно висунуто 17 звинувачень, у тому числі за статтями про шпигунство. Терміни за більшістю з цих статей є кумулятивними, так йому може загрожувати до 175 років в'язниці.

Головне обвинувачення пов'язане з порушенням закону про шпигунство за оприлюднення секретних військових і дипломатичних документів Пентагону і Державного департаменту США в 2010 році. Йдеться про одну з найвідоміших публікацій WikiLeaks: портал оприлюднив тисячі секретних документів США про перебіг війни в Афганістані та Іраку, в тому числі про інциденти, пов'язані з розстрілом мирних жителів.

Основною людиною, яка організувала витік, був військовослужбовець Бредлі (Челсі) Меннінг, а Wikileaks лише опублікував документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram