ГоловнаСвіт

Поліція застосувала гумові кулі проти натовпу мітингувальників у Гонконгу (оновлено)

Протестувальники змусили парламент відкласти другий раунд дебатів стосовно законопроекту про екстрадицію.

Поліція застосувала гумові кулі проти натовпу мітингувальників у Гонконгу (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Десятки тисяч демонстрантів у Гонконгу оточили міський законодавчий орган у середу, змусивши його відкласти другий раунд дебатів стосовно законопроекту про екстрадицію, який дозволив би відправляти людей на материковий Китай для суду. Про це повідомляє Reuters.

Опозиція побоюється, що під загрозою екстрадиції в Китай опиняться дисиденти. Протестувальники, більшість з яких були молодими людьми, одягненими в чорне, звели барикади, демонструючи серйозність намірів і готовність до тривалого протесту.

Демонстранти зібралися навколо Лунг Во Роуд - головною східної і західної артерії біля офісів голови адміністрації Гонконгу Керрі Лем. Там само зібрано і загони спецпризначенців, озброєних кийками та щитами.

Раніше голова гонконгівської адміністрації Керрі Лем заявила, що діє не за інструкцією з Пекіна і що поправки до закону слід схвалити.

Оновлення. Поліція Гонконгу застосувала проти протестувальників травматичну зброю з гумовими кулями, а також сльозогінний газ. Протестувальники почали жбурляти в кордон поліцейських пластикові пляшки і каміння.

Протест починався мирно, щойно виникла бійка, натовп почав розбігатися. У зоні мітингу чергують машини медичної допомоги, інформації про потерпілих на цей момент немає.

Нагадаємо, в неділю на демонстрацію протесту, за даними організаторів, вийшло близько мільйона людей. За даними поліції, людей було вчетверо менше, але, в кожнім разі, таких масових акцій у Гонконгу не було з часу його повернення з-під влади Великобританії під юрисдикцію КНР 1997 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram