ГоловнаСвіт

Водолази виявили тіла ще 4 туристів, які загинули під час катастрофи катера в Будапешті

Зниклими безвісти вважаються ще чотири людини.

Водолази виявили тіла ще 4 туристів, які загинули під час катастрофи катера в Будапешті

Водолази в Будапешті виявили тіла чотирьох туристів, які загинули під час аварії катера на Дунаї. Останки підняли на берег, повідомляє агентство Reuters.

Рятувальники виявили частину затонулого катера, підняти його цілком поки не вдається. Водолази закріпили на катері ремені, щоб підняти його за допомогою плавучого крана. Під час підняття човна рятувальники поступово обстежуватимуть кожну його частину. Координатори пошукової операції припускають, що четверо пасажирів, зниклих безвісти, можуть перебувати всередині катера.

Нагадаємо, катастрофа катера "Русалка" відбулася на Дунаї 30 травня. Катер зіткнувся з круїзним лайнером і потонув за 29 секунд. На борту перебували туристи з Південної Кореї і двоє членів екіпажу. Тіла всіх жертв, окрім чотирьох, уже знайшли.

Капітана круїзного лайнера, що зіткнувся з катером, - 64-річного громадянина України, затримали за звинуваченням у недотриманні правил безпеки на воді.

Нагадаємо, раніше поліція знайшла тіла двох південнокорейських чоловіків. Одного знайшли приблизно за 3,2 кілометра від мосту Маргіт, де сталося зіткнення катерів, останки іншого тіла - за 5,6 км вниз за течією. Таким чином зниклими безвісти залишаються 4 людини. У результаті аварії вижили тільки семеро туристів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram