ГоловнаСвіт

Іран назвав нові санкції США "економічним тероризмом"

Напередодні американський Мінфін оголосив про обмеження проти нафтохімічних підприємств країни.

Іран назвав нові санкції США "економічним тероризмом"
Фото: susanin.udm.ru

Санкції США проти Ірану свідчать про небажання Вашингтона вести переговори. Про це заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ Ірану Аббас Мусаві, повідомляє AFP.

"Знадобився всього один тиждень для того, щоб твердження президента США про те, що він готовий вести переговори з Іраном, виявилося даремним", - заявив він.

Мусаві назвав нові санкції ще одним прикладом "економічного тероризму" і продовженням "ворожнечі" США проти Ірану.

"Політика максимального тиску Америки - невдала політика, яку неодноразово пробували раніше попередні президенти країни. Це неправильний шлях, і уряд США може бути впевнений, що він не досягне жодної з цілей, поставлених для цієї політики", - вважає представник іранського МЗС.

Нагадаємо, напередодні Міністерство фінансів США оголосило про нові санкції щодо Ірану. Обмеження торкнулися підприємств нафтохімічного комплексу країни, в тому числі найбільшого в Ірані нафтохімічного холдингу, який є одним з головних джерел фінансування Корпусу вартових ісламської революції - збройного оплоту чинного режиму.

В адміністрації США підкреслили, що введені обмеження стали частиною кампанії "максимального тиску на Іран", спрямованого на ізоляцію цієї країни на міжнародних ринках.

9 травня США вже ввели санкції проти Ірану, які стосуються виробництва сталі, алюмінію, міді й заліза. Документ передбачає обмеження і проти виробників металів в Ірані, і проти тих, хто торгує продукцією іранського походження.

Новим санкціям США передувало рішення Ірану припинити виконання деяких зобов'язань щодо ядерної угоди.

У квітні США оголосили іранський Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram