ГоловнаСвіт

США і Мексика досягли угоди щодо нелегальних мігрантів

Трамп відклав введення раніше анонсованого 5% мита.

США і Мексика досягли угоди щодо нелегальних мігрантів
Поезд с мигранты из Центральной Америки, которые направляются в США, Тихуана, Мексика.
Фото: EPA/UPG

США і Мексика підписали угоду про боротьбу з нелегальною міграцією. Декларацію двох країн опублікував Держдепартамент США в суботу, 8 червня. У ній йдеться, що влада Мексики зобов'язалася розгорнути Національну гвардію на кордоні зі Сполученими Штатами.

"Мексика зробить безпрецедентні кроки для посилення заходів щодо стримання незаконної міграції, включаючи розгортання Національної гвардії на всій території країни, віддаючи пріоритет її південному кордону", - сказано в документі.

Мехіко також зобов'язалося вжити заходів щодо ліквідації організацій, які займаються контрабандою і торгівлею людьми.

Мігрантів з Мексики, які перетинають кордон в пошуках притулку, будуть відправляти назад, де вони чекатимуть розгляду своїх прохань. У свою чергу США зобов'язалися прискорити цей процес.

Країни також будуть обговорювати додаткові заходи для вирішення проблеми незаконної міграції, якщо вже прийняті не дадуть очікуваних результатів, і оголосять про нові домовленості протягом 90 днів.

У зв'язку з досягнутими угодами президент США Дональд Трамп заявив, що відмовляється від ідеї введення мита щодо Мексики.

"Мені приємно повідомити вам, що США домоглися письмової угоди з Мексикою. Мита щодо Мексики, введення яких було заплановано на понеділок, таким чином, відкладаються на невизначений термін", - написав Трамп в твіттері.

За його словами, досягнуті домовленості дозволять істотно знизити або взагалі звести нанівець потік нелегалів, які прямують через територію Мексики в США.

Нагадаємо, в квітні американський лідер пригрозив закрити кордон з Мексикою, якщо потік нелегальних мігрантів не буде зупинено.

Раніше президент США пригрозив, що буде вводити проти Мексики все жорсткіші мита, якщо влада цієї країни не ухвалить рішучі заходи щодо боротьби з нелегалами. У Мехіко погодилися на переговори з цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram