ГоловнаСвіт

Тереза Мей залишила пост глави Консервативної партії

Вона продовжить виконувати обов'язки до обрання наступника в середині липня.

Тереза Мей залишила пост глави Консервативної партії
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила членів Консервативної партії про свою відставку. Про це повідомляє Reuters.

Мей продовжить виконувати обов'язки прем'єр-міністра і лідера партії до моменту обрання її наступника. Його ім'я стане відоме в другій половині липня.

Висування кандидатів завершиться 16 червня. Серед претендентів - колишній глава МЗС Великобританії Борис Джонсон, нинішній міністр закордонних справ Джеремі Хант, колишній міністр з питань "Брекзиту" Домінік Рааба, міністр з питань навколишнього середовища Майкл Гоув.

Тереза Мей оголосила про відставку 24 травня. Причиною такого рішення вона назвала розбіжності щодо "Брекзиту". За її словами, вона шкодує, що не змогла забезпечити умови для виходу Великобританії з Євросоюзу.

Великобританія проголосувала за вихід з Євросоюзу в 2016 році і мала офіційно вийти з його складу в березні 2019 року, проте цей термін двічі переносили. Це пов'язано з тим, що Мей не може домовитися з членами парламенту Великобританії про умови виходу Великобританії з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram