ГоловнаСвіт

Трамп закликав Терезу Мей не поспішати з відставкою і дочекатися укладення торговельної угоди зі США

"У нас буде дуже, дуже масштабна торговельна угода, це буде дуже чесна угода".

Трамп закликав Терезу Мей не поспішати з відставкою і дочекатися укладення торговельної угоди зі США
Дональд Трамп и Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пообіцяв укласти всеосяжну торговельну угоду з Великобританією після того, як вона вийде зі складу Європейського Союзу.

Про це він заявив на зустрічі з британським прем'єр-міністром Терезою Мей у Лондоні, передає  Deutsche Welle.

"У нас буде дуже, дуже масштабна торговельна угода, це буде дуже чесна угода", - сказав Трамп, висловивши впевненість, що вона відповідатиме очікуванням обох сторін.

Він також зазначив, що Мей "виконала фантастичну роботу" на посаді голови уряду Британії і закликав її "не поспішати йти" з цієї посади, а щонайменше дочекатися укладення торговельної угоди зі США.

Мей, зі свого боку, виступила за посилення економічного співробітництва з Вашингтоном, а також за спільну роботу над збереженням принципів вільної, чесної і відкритої торгівлі.

Нагадаємо, Британія мала вийти з ЄС 29 березня, але парламент кілька разів відхиляв пропозицію Мей про умови виходу. Лондон отримав від Брюсселя відстрочку до 12 квітня, а потім до 31 жовтня. Сторони повинні розробити взаємоприйнятний договір, який дозволить згладити наслідки Brexit.

Раніше Трамп порадив Британії покинути ЄС без угоди і не платити за Brexit 39 млрд фунтів.

24 травня Тереза Мей оголосила, що піде у відставку з посади лідера Консервативної партії 7 червня, але залишиться прем'єром Британії до обрання нового лідера партії. Після виборів глави торі Мей покине посаду прем'єра. Мей очолила британський уряд у липні 2016 року. Вона змінила прем'єр-міністра Девіда Кемерона, який відмовився виводити Великобританію з Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram