ГоловнаСвіт

Росію слід притягнути до відповідальності за цю жахливу трагедію з MH17, - Помпео

Вашингтон продовжить вимагати від Росії визнання відповідальності за збиття літака.

Росію слід притягнути до відповідальності за цю жахливу трагедію з MH17, - Помпео
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Вашингтон продовжить добиватися відповідальності Росії за застосування бойової зброї по цивільному літаку Малайзійських авіаліній MH17 у небі над українським Донбасом. Про це заявив у понеділок під час перебування в Нідерландах державний секретар США Майкл Помпео.

"У нас була сьогодні можливість обговорити з міністром закордонних справ це питання, а також дії для того, щоб притягнути росіян до відповідальності за цю жахливу трагедію. Нідерланди можуть розраховувати на те, що Сполучені Штати і надалі будуть їх підтримувати", - підкреслив Помпео.

"Росію слід притягнути до відповідальності за те, що сталося там, і я думаю, цей процес зараз триває. Сподіваюся, Росія усвідомлює, що в її ж інтересах дати всі роз'яснення про те, що сталося в цій жахливій ситуації, яка забрала людські життя", - підкреслив держсекретар США.

Нагадаємо, літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, збили 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). У результаті загинули 298 осіб.

Міжнародна група слідчих встановила, що елементи, які вразили "Боїнг", збігаються з начинкою бойової частини новітньої російської зенітної ракети "Бук-М1-2".

Восени минулого року Міжнародна слідча група (JIT) представила висновки, згідно з якими малайзійський "Боїнг" уразила ракета "земля-повітря" з установки "Бук", яка стріляла з району донбаського містечка Сніжне (в той момент перебувало під контролем "ДНР"). Слідча група представлена п'ятьма країнами: Малайзія, Нідерланди, Бельгія, Австралія, Україна. Росія від участі в спільному розслідуванні групи відмовилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram