ГоловнаСвіт

Лідер німецьких соціал-демократів оголосила про відставку

Це може мати серйозні наслідки для правлячої у ФРН коаліції на чолі з Ангелою Меркель.

Лідер німецьких соціал-демократів оголосила про відставку
Андреа Налес
Фото: wz.de

Глава Соціал-демократичної партії Німеччини Андреа Налес йде у відставку з постів голови партії і фракції СДПН у бундестазі. Про це повідомляє прес-служба Німецька хвиля з посиланням на заяву політика.

"Обговорення всередині фракції і численні партійні відгуки дали мені зрозуміти, що підтримки, необхідної для виконання моїх обов'язків, більше немає", - заявила Налес.

Зазначається, що незабаром Налес роз'яснить свою позицію колегам із партії, спочатку в правлінні СДПН, а потім у парламентській фракції партії.

Соціал-демократична партія входить в правлячу в ФРН коаліцію разом з блоком консервативних партій Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз. Як пише видання, цей альянс спочатку викликав великі дискусії в рядах німецької соціал-демократії.

"Ліве крило партії дедалі голосніше вимагає розриву коаліції з консерваторами. Тому відставка Андреа Налес може мати далекосяжні і непередбачувані наслідки для коаліційного уряду, який очолює канцлер Ангела Меркель", - йдеться в матеріалі.

Андреа Налес була обрана головою СДПН у квітні 2018 року. З вересня 2017 року вона очолювала фракцію в Бундестазі.

На минулих виборах у Європарламент СДПН показала рекордно низький результат, вперше після закінчення Другої світової війни опинившись на третьому місці за підсумками загальнореспубліканського голосування.

Соціал-демократи набрали 15,8% голосів і поступилися не тільки блоку ХДС/ХСС, а й партії Союз 90/Зелені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram