>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росію можуть знову відсторонити від участі в Олімпійських іграх, - The Sunday Times

Російському стрибуну допомогли уникнути проходження тесту на допінг.

Росію можуть знову відсторонити від участі в Олімпійських іграх, - The Sunday Times
Данил Лысенко
Фото: www.temaufa.ru

Росії загрожує відсторонення від участі в Олімпійських іграх 2020 року в Токіо через ймовірну змову чиновників Всеросійської федерації легкої атлетики. Про це з посиланням на джерела повідомила в неділю газета The Sunday Times.

Співробітники Федерації, за словами співрозмовників видання, допомогли російському стрибуну у висоту Данилу Лисенку уникнути проходження тесту на допінг.

У документах, за інформацією The Sunday Times, зазначено, що спортсмен був надто хворий, щоб надати інформацію про те, де він перебуває. Це, як пише газета, підтверджується документами, підписаними лікарями з клініки в Москві.

Однак, як стверджують джерела видання, документи підроблені - за вказаною адресою розташована будівля, яку знесли, а лікарів з такими іменами не існує.

"Клініка була повною фальшивкою - від реєстраційного номеру до імен лікарів та підроблених документів. Немає жодної клініки ( ... ) Використана адреса реальна, там розташована знесена будівля. Вони збрехали навіть про будівлю", - говорить джерело, ознайомлене з перебігом розслідування.

The Sunday Times називає 22-річного Лисенка перспективним спортсменом, здатним виграти золото Олімпійських ігор.

Водночас глава Всеросійської федерації легкої атлетики Дмитро Шляхтін заявив ТАСС, що в статті The Sunday Times "бажане видається за дійсне". Він також пов'язав її публікацію з майбутнім засіданням Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, на якому розглянуть питання про відновлення прав збірної Росії.

У серпні 2018 року Данила Лисенка вже відстороняли від участі в міжнародних змаганнях за рішенням Міжнародної легкоатлетичної Федерації (IAAF) через пропуск кількох допінг-проб протягом року.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет відсторонив збірну Росії від участі в Олімпіаді-2018. В МОК на підставі двох розслідувань визнали доведеним фактом, що Кремль на державному рівні організував систему застосування допінгу російськими спортсменами на іграх у Сочі в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram