ГоловнаСвіт

На військовому заводі в Росії вибухнув цех з виробництва тротилу, постраждали 79 осіб (оновлено)

У прилеглих будівлях вилетіли вікна, є постраждалі.

Фото: interfax.ru

На військовому заводі "Кристал" в російському місті Дзержинськ стався вибух. Про це пише Интерфакс.

"Епіцентр вибуху розташовувався в цеху з виробництва тротилу в НДІ "Кристал". За уточненими даними, вибух стався в результаті порушення технологічного процесу в цеху", - пише агентство.

За іншою версією, вибух стався в будівлі цеху, де зберігалися боєприпаси.

У російському МОЗ повідомили про 27 постраждалих - у них осколкові поранення легкого і середнього ступеня тяжкості, ще двоє людей вважаються зниклими безвісти.

"На місці працюють десять формувань служби медицини катастроф. Всього, враховуючи жителів Дзержинська, за медичною допомогою звернулися 27 осіб. 11 з них відпущені додому після огляду лікаря", - повідомили в міністерстві.

Джерело в службі "швидкої допомоги" повідомило "Интерфаксу", що розбирання завалів не проводили, на місці події гасять пожежу.

"Гасять за підвищеним, третім, рангом складності. Пожежа на площі ста квадратних метрів. Зруйновано адміністративну будівлю", - повідомили в МНС Росії.

До ліквідації наслідків події залучені близько 350 осіб і близько 40 одиниць техніки.

На опублікованому в соцмережах відео видно, що вибух був настільки потужний, що в довколишніх будівлях вилетіли вікна.

Міська влада розпорядилася створити оперативний штаб.

Оновлення 19:22. Прес-служба МОЗ РФ повідомила, що, за останніми даними, у зв'язку з вибухом на заводі "Кристал" по медичну допомогу звернулися загалом 79 осіб - 38 працівників заводу і 41 житель міста.

Станом на 18:00 за місцевим часом на стаціонарному лікуванні перебувало 15 осіб, 1 пацієнтка була в тяжкому стані, близькому до середнього, 14 - середнього ступеня тяжкості. Амбулаторну допомогу надали 63 пацієнтам.

Агентство ТАСС із посиланням на мера Дзержинська Івана Носкова зазначило, що серед госпіталізованих - тільки працівники заводу. Вони отримали поранення від осколків скла.

АТ "ДержНДІ "Кристал" (холдинг "Техмаш", "Ростех", місто Дзержинськ, Нижньогородська область) - провідна організація в Росії в галузі створення і впровадження технологій отримання вибухових речовин і сумішей для озброєння і військової техніки, а також для цивільних галузей промисловості.

Два місяці тому на цьому заводі також стався вибух. Він повністю зруйнував будівлю цеху. Загиблих і постраждалих під час аварії не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram