ГоловнаСвіт

Спецпрокурор США Роберт Мюллер подав у відставку

Мюллер не впевнений у невинності Трампа.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер подав у відставку
Роберт Мюллер

Спецпрокурор США Роберт Мюллер під час першого публічного виступу за результатами розслідування російського втручання в американські вибори повідомив про свою відставку. Мюллер заявив, що закриває свій офіс і залишає Міністерство юстиції, передає Радіо Свобода.

Коментуючи підсумки розслідування, Мюллер заявив, що його доповідь говорить сама за себе. Спецпрокурор констатував факт втручання Кремля у вибори президента США, але не став прямо звинувачувати Дональда Трампа у змові з Москвою.

"Було зроблено безліч систематичних спроб втрутитися в наші вибори, і це твердження заслуговує уваги кожного американця", - сказав Мюллер.

Водночас Мюллер наголосив, що якби він був упевнений в невинності глави держави, він би так і сказав.

За словами спецпрокурора, висунення звинувачень Трампу було неможливим з двох причин: команда Мюллера працювала за правилами Міністерства юстиції, а також тому, що в США немає суду, який міг би винести рішення за висунутими звинуваченнями.

Раніше Трамп схвалив публікацію повної версії доповіді у "російській справі". Президент США підписав указ, що дозволяє оприлюднити будь-яку інформацію з доповіді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram