ГоловнаСвіт

На півночі Перу стався землетрус магнітудою 8 (оновлено)

Постраждали щонайменше шість осіб.  

У неділю, 26 травня, на півночі Перу стався землетрус магнітудою 8. Про це йдеться на сайті Геологічної служби США (USGS).

Епіцентр землетрусу розташовувався за 75 кілометрів на південний схід від села Лагунас (регіон Сан-Мартін). Осередок залягав на глибині 110 кілометрів.

Про загиблих або постраждалих не повідомлялося, але підземні поштовхи відчувалися в столиці Перу Лімі, а деякі райони залишилися без електрики в результаті землетрусу, пише Associated Press.

Оновлення. У результаті землетрусу постраждали щонайменше шестеро людей, повідомляє  Comercio.

За оновленими даними, 18 будівель були вщент зруйновані, а ще 27 пошкоджені. Також було завдано збитків дорожній інфраструктурі. Пострадали будівлі трьох навчальних і трьох медичних центрів, два храми в регіонах Сан Мартін і Амасонас.

Фото: twitter.com/bob_bay

Пожежники Перу повідомляють про порушення електропостачання в районах Юрімагуас, Альто Амасонас, Лорето.

У постраждалі регіони прибув з візитом президент країни Мартін Віскарра.

Фото: twitter.com/bob_bay

Землетрус в Перу трапляються, оскільки вона розташована на стику літосферних плит: плита Наска зі швидкістю близько 70 мм на рік переміщається в сторону Південно-Американської плити. На східному кордоні плити Наска утворилася зона субдукції. Землетруси в північній частині Перу і на заході всієї Південної Америки пов'язані з деформаціями, які викликані цією субдукцією, що триває.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram