ГоловнаСвіт

Трамп прибув до Японії з чотириденним візитом

У програмі візиту аудієнція у японського імператора і партія в гольф з прем'єром.

Трамп прибув до Японії з чотириденним візитом
Дональд Трамп прибыл в Японию
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп у суботу, 25 травня, прибув до Японії з державним візитом. Про це повідомляє агентство AFP.

"Однією з основних тем переговорів з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе стануть ядерні випробування в Північній Кореї і загальна ситуація на Корейському півострові. Учасники зустрічі також мають намір обговорити долі японських громадян, викрадених спецслужбами КНДР в 1970-1980-х роках", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що під час візиту Дональд Трамп зустрінеться з сім'ями викрадених японців.

Дональд Трамп також удостоїться аудієнції у японського імператора Нарухіто - він стане першим іноземним лідером, якого прийме новий імператор, що посів Хризантемовий трон 1 травня після зречення престолу його батька імператора Акіхіто, пише Німецька хвиля.

Напередодні відльоту до Японії Дональд Трамп заявив, що він буде почесним гостем на "найбільшій події", рівної якій в Японії "не було останні 200 років".

Крім переговорів з японським прем'єром Абе президент США також зіграє з ним кілька партій в гольф. Увечері в неділю обидва лідери будуть присутні на фіналі турніру з сумо на кубок імператора Японії.

Наприкінці червня президент США знову вирушить до Японії для участі в саміті країн "Великої двадцятки" в Осаці. Під час саміту Трамп має намір зустрітися з Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram