ГоловнаСвіт

США відправлять 1,5 тисячі солдатів на Близький Схід

Трамп знову звинуватив керівництво Ірану в насадженні терору по всьому світу.

США відправлять 1,5 тисячі солдатів на Близький Схід
Фото: www.kursiv.kz

В умовах конфлікту з Іраном адміністрація президента США спрямовує в регіон додатковий контингент американських військ. Президент США Дональд Трамп повідомив, що на Близький Схід будуть перекинуті 1,5 тисячі солдатів з міркувань безпеки, передає DW.

"Ми хочемо мати захист на Близькому Сході. Ми збираємося відправити порівняно невелику кількість військовослужбовців, переважно, з міркувань безпеки", - заявив він у п'ятницю, 24 травня, у Вашингтоні перед від'їздом в Японію, куди він відбув з візитом.

Президент США знову звинуватив керівництво Ірану у насадженні терору по всьому світу, наголосивши, що не можна допустити, щоб Тегеран отримав ядерну зброю. Одночасно Трамп висловив сумнів у тому, що Іран хоче воювати з США.

Лише напередодні Дональд Трамп заявив, що, незважаючи на теперішню кризу у відносинах з Іраном, він не бачить необхідності в тому, щоб спрямовувати додатковий контингент військ на Близький Схід.

Виконувач обов'язків міністра оборони США Патрік Шенахан сказав, що якщо додатковий контингент і буде перекинуто на Близький Схід, то тільки для захисту тих солдатів, які вже розміщені у регіоні. "Наше завдання - це стримування. Мова не йде про війну", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що Пентагон може відправити до 120 тис. військових на Близький Схід для стримування Ірану.

Конфлікт між Тегераном і Вашингтоном загострився після того, як Іран відмовився від виконання частини зобов'язань в рамках ядерної угоди. Раніше США вийшли з цієї угоди та в односторонньому порядку ввели санкції проти нафтового і банківського секторів іранської економіки.

У відповідь на загострення конфлікту між Вашингтоном і Тегераном США відправили в регіон авіаносну ударну групу на чолі з авіаносцем "Авраам Лінкольн" і групу бомбардувальників B-52. Пізніше було вирішено долучити до них сили десантно-вертолітного корабля "Арлінгтон" і батареї зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram