ГоловнаСвіт

Boeing виправила помилки в тренажерах для навчання пілотів 737 MAX

У компанії визнали наявність помилок у бортовому програмному забезпеченні літаків цього типу.

Boeing виправила помилки в тренажерах для навчання пілотів 737 MAX
Фото: EPA/UPG

Компанія Boeing виправила помилки в програмному забезпеченні симуляторів, на яких тренуються пілоти літаків 737 MAX. Про це пише агентство AFP.

У компанії повідомили, що оновили програмне забезпечення для системи корекції маневрування (MCAS) на 737 MAX, збій в якій міг стати причиною аварії двох таких літаків.

Інформацію про помилки також повідомили власникам симуляторів.

Бортове програмне забезпечення MCAS, про яке йде мова, використовується, зокрема, для навчання пілотів управлінню новими моделями лайнера - Boeing 737 Max 8. У результаті аварії двох машин цього типу, що відбулися за останні півроку, загинули загалом 346 осіб.

У березні 2019 року літак Boeing 737 Max авіакомпанії Ethiopian Airlines зазнав аварії над Ефіопією. В результаті катастрофи загинули всі 157 осіб, що перебували на борту. Ще один лайнер того ж типу розбився в жовтні 2018 року біля узбережжя Індонезії, забравши життя 189 осіб.

У травні стало відомо, що проблеми з датчиками на 737 MAX в Boeing виявили за рік до краху лайнера в Індонезії. Їх знайшли в системі попередження пілотів про небезпечний кут атаки (англ. Angle-of-attack, AOA).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram