ГоловнаСвіт

Великі пожертви від меценатів на відновлення Нотр-Даму ще не надійшли

Зараз зібрано 13,5 мільйонів євро.

Великі пожертви від меценатів на відновлення Нотр-Даму ще не надійшли
Фото: EPA/UPG

Паризька архієпархія оприлюднила звіт про отримані пожертвування на відновлення собору Нотр-Дам після пожежі. З нього випливає, що велика частина обіцяної допомоги, зокрема від відомих меценатів, наразі не надійшла, пише Vatican News.

"В тексті повідомлення йдеться, що зараз зібрано 13,5 мільйона євро. Всього гроші у фонд відбудови собору передали 43 тисячі осіб, серед них як французи, так і іноземці. Сім тисяч благодійників - громадяни США. Від основних благодійників наразі надійшло 4 мільйони", - пише видання.

У повідомленні архієпископа зазначається, що готовність пожертвувати 300 мільйонів євро висловили Франсуа-Анрі Піно, Бернар Арно і його сім'я, а також група LVMH ("Луї Віттон"). ЗМІ всього світу повідомили про ці пожертвування як про такі, що були здійснені вже 16 квітня, наступного дня після пожежі, але на рахунки архиєпархії вони наразі не надходили.

Крім реставрації, програма робіт передбачає відновлення вівтаря і літургійного начиння, невідкладну допомогу для Вищої школи священної музики, новий вхід для відвідувачів скарбниці собору, ремонт ушкоджених екранів для телевізійної трансляції та обладнання телеканалу КТО, йдеться в повідомленні.

Архієпископ Парижа також повідомив, що за першої можливості він здійснить Святу Месу в соборі. З міркувань безпеки вірні не зможуть взяти участь у богослужінні, проте телеканал КТО транслюватиме його в прямому ефірі.

Нагадаємо, 15 квітня в результаті пожежі біля собору Паризької Богоматері обвалився шпиль і частина покрівлі. Після цього французька влада оголосила про збір коштів для відновлення собору. Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв реконструювати Нотр-Дам за п'ять років. Кошти на реконструкцію собору запропонували кілька французьких мільярдерів, в першу добу було задекларовано понад 600 млн євро на відновлення храму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram