ГоловнаСвіт

Венесуела, обійшовши санкції, за два тижні продала золота на $570 млн, - Bloomberg

Золотовалютний резерв країни зменшився до мінімальної за останні 29 років позначки.

Венесуела, обійшовши санкції, за два тижні продала золота на $570 млн, - Bloomberg
Фото: goldsilvermetals.com

Венесуела за останні два тижні продала золота на 570 мільйонів доларів з резервів Центробанку, незважаючи на санкції США. Про це з посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

За інформацією видання, 10 травня Каракас продав 9,7 тонни золота, через три дні - ще 4 тонни. Решта золотовалютних резервів країни оцінюються в 7,9 мільярда доларів, це мінімальний показник за 29 років.

Один зі співрозмовників видання зазначив, що виручені кошти підуть на імпорт товарів через закордонне торгове представництво Венесуели.

У Центральному банку Венесуели інформацію про продаж золота Bloomberg не прокоментували. Хто став покупцем золота, в публікації також не уточнюється.

Всього з початку квітня Каракас продав 23 тонни золота компаніям з Об'єднаних Арабських Еміратів і Туреччини. Минулого місяця США ввели санкції проти Центробанку Венесуели. Крім того, на початку року Банк Англії заблокував доступ до золотовалютних резервів Венесуели, що зберігаються в ньому, на 1,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо визнав поразку спроби перевороту і готовий погодитися на інтервенцію США в країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram