ГоловнаСвіт

США скасували мита на сталь і алюміній з Канади і Мексики

Канада зніме відповідні штрафні мита на американські товари.

США скасували мита на сталь і алюміній з Канади і Мексики
Фото: EPA/UPG

США погодилися скасувати штрафні митні збори на сталь і алюміній, ввезені з Канади і Мексики. Про це йдеться в спільній заяві Вашингтона і Оттави, поширеній у п'ятницю, 17 травня, пише "Німецька хвиля".

"Щойно ми досягли домовленості з Канадою і Мексикою і будемо надалі постачати товари в ці країни безмитно або без значних митних зборів", - заявив президент США Дональд Трамп в п'ятницю, виступаючи у Вашингтоні.

Одночасно з цим Канада знімає відповідні штрафні мита на американські товари.

"Це великий крок на шляху до ратифікації нової торгової угоди USMCA", яка відбудеться "найближчими тижнями", - заявив глава канадського уряду на прес-конференції в Гамільтоні.

Як пише "Голос Америки", угода вимагає від урядів Канади і Мексики вжити заходів щодо запобігання транспортуванню китайської сталі в США через території їхніх країн.

"Угода набирає чинності вже в неділю. Передбачається, що вона допоможе розчистити шлях для ратифікації нової торговельної угоди, укладеної адміністрацією президента Трампа з Мексикою і Канадою - двома головними торговими партнерами США", - повідомляє видання.

У червні 2018 року Дональд Трамп підвищив мита на імпорт сталі з Канади і Мексики до 25 відсотків і на імпорт алюмінію до 10 відсотків. У відповідь Канада обклала товари, що ввозяться з США, насамперед м'ясну продукцію і віскі, митами на загальну суму в 11 млрд євро.

Угоду США, Мексики і Канади про вільну торгівлю ("the United States - Mexico - Canada Agreement", або USMCA. - ред.) було підписано лідерами трьох країн у листопаді минулого року. Ця угода була покликана замінити договір NAFTA, який Трамп вважав невигідним для США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram