ГоловнаСвіт

Путін заявив про розробку в Росії лазерної зброї "з фантастичних оповідань"

Президент РФ уточнив, що має на увазі бойові лазерні комплекси тактичного рівня.

Путін заявив про розробку в Росії лазерної зброї "з фантастичних оповідань"
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін розповів про розробку нових видів зброї, які, на його думку, "практично все XXI століття визначатимуть потенціал російської армії і флоту". Він також зазначив, що раніше такі системи ураження "зустрічалися лише в фантастичних оповіданнях".

Про це він заявив на нараді, присвяченій розвитку Повітряно-космічних сил РФ, передає РБК.

Такою зброєю, за словами Путіна, повинні стати бойові лазерні комплекси тактичного рівня.

Президент РФ запропонував "окремо розглянути, як загалом відбувається розробка перспективних зразків озброєнь - у тому числі тих, що створюються на основі так званих нових фізичних принципів".

"Крім того, обговоримо роботу над системами лазерної зброї з використанням вітчизняної оптики та високочутливої оптико-електроніки, включаючи ту зброю, яка ще недавно зустрічалася тільки в фантастичних оповіданнях", - заявив Путін, уточнивши, що має на увазі бойові лазерні комплекси тактичного рівня.

Нагадаємо, минулого року Путін похвастався "перевагами" російської зброї і порадив США "не скиглити".

У березні президент РФ присвятив розповіді про нову російську зрою значну частину свого щорічного послання до Федеральних зборів. Він заявив, що в РФ створена й успішно пройшла випробування нова крилата ракета з енергетичною ядерною установкою, яка "володіє необмеженим радіусом дії і непередбачуваною траєкторією польоту".

Під час виступу Путіна було показано 3D-ролик запуску балістичної ракети "Сармат", оснащеної системою подолання протиракетної оборони. Російський президент звинуватив США в розвитку систем ПРО по всьому світу і заявив, що російська оборонна промисловість не стоїть на місці і вигадує способи подолання цих систем.

Президент РФ також заявляв, що в разі ядерної війни росіяни потраплять до раю, а всі інші "просто здохнуть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram