ГоловнаСвіт

У Кабулі вбили парламентську радницю і захисницю жіночих прав

Мена Мангаль була відомою в країні телеведучою.

У Кабулі вбили парламентську радницю і захисницю жіночих прав
Мена Мангаль
Фото: NewsBeezer

У Кабулі в суботу убили відому в Афганістані телевізійну журналістку і парламентську радницю Мену Мангаль. Про це повідомили представники влади, передає Голос Америки.

За словами офіційного представника Міністерства внутрішніх справ, напад на Мангаль було скоєно о 7:20 ранку поруч з кабульським ринком Карті Нау. Очевидці події розповіли, що в журналістку стріляли двоє мотоциклістів.

"За словами свідка події, спочатку один з мотоциклістів кілька разів вистрілив в повітря, щоб розігнати натовп, а потім зробив два постріли в журналістку", - йдеться в повідомленні.

Нападникам вдалося втекти з місця події. Поліція займається розслідуванням вбивства.

Родичі Мангаль підтвердили, що журналістка в момент нападу очікувала машину, яка повинна була доставити її на роботу. Мангаль працювала радником з культури в нижній палаті афганського парламенту.

Мена Мангаль протягом більш ніж десяти років вела програми на приватних афганських телеканалах Ariana TV, Lamar і Shamshad TV.

Вона була одним з лідерів думок в місцевих соціальних мережах. На її сторінках обговорювалися права афганських жінок на роботу і навчання

Мангали відверто розповідала в соцмережах про те, що в 2017 році її змусили вийти заміж проти її волі. На початку травня вона домоглася розлучення. Останнім часом журналістка повідомляла, що невідомі надсилають їй повідомлення з погрозами вбивства.

Нагадаємо, 9 травня відомий російський журналіст Сергій Доренко помер після падіння з мотоцикла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram