ГоловнаСвіт

Маск постане перед судом за те, що назвав "педофілом" дайвера, який рятував дітей з печери в Таїланді

Суд відбудеться 22 жовтня.

Маск постане перед судом за те, що назвав "педофілом" дайвера, який рятував дітей з печери в Таїланді
Фото: teslarati.com

Генеральний директор компанії SpaceX Ілон Маск 22 жовтня постане перед судом за звинуваченням  у поширенні наклепів про британського дайвера Верноні Ансворта, що брав участь в операції з визволення дітей із затопленої печери в Таїланді в липні 2018 року.

Відповідне рішення ухвалив у п'ятницю, 10 травня, федеральний суддя в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія), передає DW.

Мільярдер намагався переконати судову інстанцію відхилити позов, однак не досяг успіху в цьому.

Керівник фірми Tesla у своєму записі у Twitter від 15 липня минулого року назвав Ансворта "педофілом", після того як останній в інтерв'ю CNN відхилив спроби Ілона Маска підключитися до операції з порятунку підлітків і охарактеризував дії американського підприємця як "піар-хід".

Британець також у зневажливому тоні відгукнувся про міні-субмарину, покликану, за задумом Маска, допомогти у визволяння дітей і їхнього футбольного тренера з печери Кхао Луанг.

На той момент у засновника SpaceX було 22,5 млн підписників у Twitter. Вернон Ансворт назвав звинувачення на свою адресу "незаконними, неприйнятними і негожими". Він домагається виплати більше ніж 75 тис. доларів (близько 66,7 тис. євро) компенсації та просить суд офіційно наказати Маску утримуватися від будь-яких подібних дифамації надалі.

У липні 2018 року з частково затопленої печери Кхао Луанг у провінції Чіанграй майже два тижні намагалися евакуювати дванадцять юних футболістів віком від 11 до 16 років та їхнього 25-річного тренера. Операція завершилася успішно, однак загинув один з добровольців, який брав участь у доправленні балонів з киснем до далеких камер печери.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram