ГоловнаСвіт

Адвокат Трампа скасував поїздку до Києва через оточення Зеленського (оновлено)

"Ворогом Трампа", за словами Джуліані, є нардеп Сергій Лещенко.

Адвокат Трампа скасував поїздку до Києва через оточення Зеленського (оновлено)
Рудольф Джулиани
Фото: EPA/UPG

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані заявив про те, що не поїде в Україну, як він оголосив раніше. Про це він повідомив в ефірі телеканалу Fox News.

Джуліані пояснив, що в Києві він зустріне "групу людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках - ворогами Сполучених Штатів, а в одному випадку - засуджену людину, яка була викрита у тому, що допомагала демократам в розслідуванні 2016 року".

За його словами, інформацію про оточення Володимира Зеленського він отримав від двох надійних джерел, які сказали йому, що серед оточення Зеленського є люди, які безпосередньо залучені до дії демократів.

Джуліані стверджує, що його рішення не стосуються президентських виборів в США, що відбудуться в 2020 році.

Водночас The New York Times пише, що причина скасування поїздки Джуліані в Київ може бути пов'язана з тим, що він не отримав підтвердження про можливість особистої зустрічі з боку новообраного президента України Володимира Зеленського.

Також скасування візиту, за інформацією видання, може бути пов'язане з різкими звинуваченнями демократів у тому, що адвокат шукає іноземної підтримки перед прийдешніми виборами президента США.

Оновлення. За словами Джуліані, "ворогом Трампа" в оточенні Зеленського є нардеп Сергій Лещенко, який допоміг Демократичній партії США під час президентських виборів 2016 року, передає Fox News.

"Є людина, яка була викрита в допомозі демократам під час виборів 2016 року. Я маю її ім'я. ЇЇ ім'я - Лещенко, який опублікував "чорну книгу", - заявив Джуліані.

Лещенко опублікував "чорну книгу" Партії регіонів, у якій фігурував голова виборчого штабу республіканців Пол Манафорт. 

Оновлення 20:26. Народний депутат Сергій Лещенко стверджує, що глава Генпрокуратури Юрій Луценко систематично дезінформував адвоката Трампа Джуліані, щоб зберегти свою посаду.

За словами нардепа, брехня з боку Луценка має систематичний характер, передає  Цензор.НЕТ.

"Луценко систематично дезінформує Джуліані з метою збереження своєї посади генпрокурора. Наприклад, Луценко бреше у своїх твердженнях, що "чорна бухгалтерія" Партії регіонів була сфальсифікована. Навпаки, експертиза та допити фігурантів цього документа підтвердили її правдивість. А в Америці правдивість чорної бухгалтерії була доведена вироком у справі Манафорта, адже транзакції в бухгалтерії щодо Манафорта були підтверджені документально, що в підсумку довело ухилення Манафорта від сплати податків і призвело до його засудження в США", - сказав Лещенко.

"Крім того, Луценко дезінформував, що хтось був засуджений в Україні за втручання в американські вибори. А насправді було зрежисоване Банковою рішення Окружного адміністративного (не кримінального!) суду Києва за позовом корупціонера Розенблатта. І це рішення не набуло чинності. До речі, на понеділок призначено апеляцію за цим позовом", - додав депутат.

Лещенко гадає, що Джуліані скасував свою поїздку в Україну, коли зрозумів, що його обманюють. 

Нападаємо, після перемоги Зеленського на виборах президента України Трамп привітав його з обранням на цей пост і запевнив у подальшій підтримці України.

Також повідомлялося, що на інавгурацію Зеленського очікується приїзд гостей із США дуже високого рівня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram