ГоловнаСвіт

Учасники акції "Безсмертний полк" напали на українців у Лісабоні

Представники української громади в Португалії вийшли на альтернативну акцію.

Учасники акції "Безсмертний полк" у столиці Португалії Лісабоні вдень 5 травня напали на українців, які вийшли на альтернативну акцію про жертви сталінського терору.

Про це повідомив голова Спілки українців у Португалії (СУП) Павло Садоха.

Голова СУП зазначив, що росіяни, Комуністична партія Португалії та супутні організації лівого спрямування цього року знову провели пропагандистську акцію "Безсмертний полк" у Лісабоні, незважаючи на попередження з боку Спілки українців у Португалії, на листи посла України в Португалії Інни Огнівець до муніципальної ради Лісабона, зустріч минулого року тодішнього президента Світового Конгресу Українців (СКУ) Євгена Чолія з Вищим комісаром з питань міграції Педро Каляди і депутатами португальського парламенту.

Фото: facebook.com/Павло Содоха

Представники української громади в Португалії дізнавшись із соціальних мереж про заплановану акцію, також узяли участь у ній, але з плакатами й гаслами, які показують справжню роль Сталіна в розв'язуванні Другої світової війни і численних жертв сталінського терору, а також нинішню московсько-українську війну. 

Фото: facebook.com/Павло Содоха

Фото: facebook.com/Павло Содоха

"З боку організаторів ("Безсмертного полку", - ред.) відбулася агресія проти українського народу. Були вирвані плакати, вирваний і розбитий телефон однієї українки і після акції було вчинено напад на автомобіль одного активіста української громади, якому на очах його однорічного онука розбили фару в автомобілі і він дістав кілька ударів бейсбольною битою по тілу", - повідомив Павло Садоха. 

Фото: facebook.com/Павло Содоха

Раніше повідомлялося, що в окупованому Севастополі Росгвардія прийняла "військовий парад" в дитячому садку.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram