ГоловнаСвіт

Нетаньягу наказав розпочати масований удар по сектору Газа

Прем'єр-міністр Ізраїлю назвав це заходами у відповідь.

Нетаньягу наказав розпочати масований удар по сектору Газа
Премьер-министр Израиля Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу повідомив, що віддав наказ армії завдати масованих ударів по об'єктах палестинських бойовиків у секторі Газа у відповідь на ракетні обстріли ізраїльської території. Про це пише Интерфакс з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Сьогодні вранці я розпорядився продовжити завдавання масованих ударів по терористичних елементах у секторі Газа для того, щоб перегрупувати війська навколо сектора і посилити їх танками, артилерією і піхотними силами", - заявив він у неділю перед початком засідання кабінету міністрів.

Раніше командування армії оборони Ізраїлю вже почало перекидання до кордону з сектором Газа 7-ї танкової бригади, щоб посилити військове угруповання в прикордонному районі.

Представник командування - генерал-лейтенант Джонатан Конрікус - повідомив журналістам, що, за оцінками, жорстке протистояння в цьому регіоні триватиме ще кілька днів.

Раніше повідомлялося, що в результаті ракетних пусків бойовиків з сектора Газа по ізраїльській території загинув один громадянин Ізраїлю, ударами ізраїльських військових були вбиті два бойовики палестинського руху "Ісламський джихад".

Всього з минулої суботи палестинські бойовики здійснили запуски близько 450 ракет по Ізраїлю, ізраїльські ВПС атакували більш ніж 200 об'єктів рухів ХАМАС і "Ісламський джихад" в Газі.

Масові обстріли в Ізраїлі збіглися за часом з приїздом в країну учасників "Євробачення". Через обстріли в місті Модіїні скасовано концерт за участю колишніх Ізраїльських конкурсантів "Євробачення", репетиції до самого конкурсу проходять в Тель-Авіві згідно з графіком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram