ГоловнаСвіт

На інавгурацію Зеленського очікується приїзд гостей зі США дуже високого рівня

Якщо інавгурація відбудеться наприкінці травня - візит імовірний, якщо раніше - не дуже

На інавгурацію Зеленського очікується приїзд гостей зі США дуже високого рівня
Фото: EPA/UPG

На інавгурацію обраного президента України Володимира Зеленського очікується приїзд зі США гостей дуже високого рівня. Не виключено, що присягу відвідає глава Державного департаменту США Майк Помпео. Однак це залежить від дати: якщо інавгурація відбудеться наприкінці травня - візит імовірний, якщо раніше - не дуже.

Про це стало відомо LB.ua зі своїх джерел.

Саме потреба часу для організації візитів іноземних делегацій була одним з аргументів за пізню дату інавгурації Зеленського (28 травня або навіть 1 червня) на зустрічі обраного президента з представниками фракцій Верховної Ради, яка відбулася в суботу.

Сам Зеленський наполягає на інавгурації 19 травня.

Дискусія навколо дати інавгурації загалом була спокійною, і сторони домовилися про те, що Зеленський пропонуватиме 19 число, а Верховна Рада проголосує як проголосує.

Докладніше про зустріч Зеленського читайте в телеграмі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної.

Нагадаємо, що на інавгурації Порошенка 2014 року були присутні понад десяток президентів європейських держав, віце-президент США, чотири прем'єр-міністри, зокрема канадський, генсеки Ради Європи й ОБСЄ, президент Ради Європи, спікер парламенту Азербайджану і ряд інших іноземних представників.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram