ГоловнаСвіт

Над КНДР нависла загроза голоду

У країні найсильніший неврожай за десять років.

Над КНДР нависла загроза голоду
Фото: Eric Lafforgue

Всесвітня продовольча програма ООН, найбільша в світі гуманітарна організація продовольчої допомоги, опублікувала в п'ятницю, 3 травня, доповідь про становище в Північній Кореї.

Виявилося, що десять мільйонів жителів КНДР страждають від гострого недоїдання. Влада країни звела щоденний раціон північнокорейців до 300 г їжі, пише RFI.

"Це нове дослідження в галузі безпеки харчування в КНДР показує, що внаслідок найсильнішого за останні десять років неврожаю 10,1 мільйона осіб страждають від гострого недоїдання", - заявив представник ВПП Ерве Верхозель. Населення КНДР налічує 25 мільйонів осіб. Таким чином, перед загрозою голоду виявилося більш ніж 40% жителів Північної Кореї.

Представник ВПП також зазначив, що неврожай є наслідком затяжної посухи і повені. У 2019 року в КНДР було вироблено тільки 4,9 мільйона тонн сільгосппродукції, що є найнижчим показником з 2008 року, виробничий дефіцит оцінюється в 1,36 мільйона тонн.

Голод є структурною проблемою Північної Кореї. З 1990-х років від голоду в країні померли щонайменше сотні тисяч жителів. У 2018 році КНДР отримала 66 тисяч тонн сільськогосподарської продукції як гуманітарну допомогу, а також імпортувала 390 тисяч тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram