ГоловнаСвіт

Міністр енергетики США визнав російські постачання газу в ЄС ненадійними

Рік Перрі розкритикував будівництво нових газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Міністр енергетики США визнав російські постачання газу в ЄС ненадійними
Рик Перри
Фото: EPA/UPG

Міністр енергетики США Рік Перрі закликав Євросоюз купувати більше природного газу в Сполучених Штатах, а не в Росії, передає DW.

Перрі разом з топ-менеджерами низки американських компаній взяв участь в першому присвяченому ЗПГ енергетичному форумі для бізнесу з Євросоюзу і США, що пройшов у четвер, 2 травня, в Брюсселі.

"Пропонуючи свій природний газ, США допомагають Європі розширювати те, що є критично важливим для енергетичної, економічної та національної безпеки ЄС - а саме, енергетичну диверсифікацію ... Те, що ми пропонуємо - це свобода вибору", - зазначив американський міністр.

За його даними, 11 країн ЄС залежні від імпорту російського газу на більш ніж 75 відсотків. Тому він розкритикував будівництво нових газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

За словами Перрі, він підписав дві постанови, що дозволяють експорт зрідженого природного газу (ЗПГ) з Калкашу (штат Луїзіана) і Порт-Артура (Техас). Для цього там повинні побудувати потужності для експорту ЗПГ. Їх сумарна пропускна спроможність складе понад 160 мільйонів кубометрів газу на добу.

Раніше наступниця Меркель на посту глави ХДС виступила на підтримку "Північного потоку-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram