ГоловнаСвіт

Трампа не притягнуть до відповідальності на підставі доповіді Мюллера

Розслідування не довело порушень з боку президента США.

Трампа не притягнуть до відповідальності на підставі доповіді Мюллера
Фото: CNN.com

Генпрокурор США Вільям Барр 1 травня дав свідчення в Конгресі США з приводу так званої доповіді Мюллера - розслідування зв'язків із Росією штабу і найближчого оточення президента Дональда Трампа.

Як повідомляє "Настоящее время", серед іншого генпрокурор підкреслив, що Трампа кримінально не переслідуватимуть за перешкоджання правосуддю в розслідуванні.

Барр окремо підкреслив, що знає Мюллера 30 років і вважає, що той "прискіпливо і ретельно" провів свою роботу. Однак він ще раз підкреслив, що Мюллер у своїй доповіді "не надав доказів того, що Трамп перешкоджав розслідуванню".

"Держава не могла б довести в цьому процесі на підставі доповіді Мюллера, що президент, наприклад, пропонував одному зі свідків брехати", - зауважив він.

Нагадаємо, дворічне розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера не виявило доказів змови між Дональдом Трампом і Росією і не змогло прийти до висновку з приводу можливого перешкоджання правосуддю з боку президента.

Тим часом доповідь не ставить під сумнів те, що Росія і її спецслужби намагалися втрутитися у вибори президента США 2016 року як мінімум двома способами: шляхом хакерських атак і за допомогою фабрики ботів Євгена Пригожина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram