ГоловнаСвіт

У Токіо інтронізували нового імператора Нарухіто

Імператор пообіцяв діяти відповідно до Конституції і продовжувати справу батька.

У Токіо інтронізували нового імператора Нарухіто
Фото: скриншот видео

У Токіо пройшла церемонія інтронізації нового імператора Японії Нарухіто. Він офіційно вступив на престол, повідомляє телекомпанія NHK.

У церемонії взяли участь близько 300 осіб. Нарухіто вручили священне дзеркало, меч і дорогоцінний камінь, які символізують імператорські повноваження. Йому також передали державні і таємні печатки.

У своєму першому зверненні до суспільства в новому статусі Нарухіто пообіцяв діяти відповідно до Конституції і волі народу і подякував батькові Акіхіто, що покинув престол.

"Я також клянусь, що буду діяти відповідно до Конституції і виконувати свої обов'язки як символ держави і єдності народу Японії, завжди звертаючи свої думки до народу. ... Я щиро молюся за щастя народу і подальший розвиток нації, а також за мир у всьому світі", - сказав Нарухіто.

"Я хотів би висловити щиру повагу і вдячність Його Величності Почесному імператору за його службу в ролі символу держави і єдності народу Японії", - підкреслив новий імператор Японії.

Напередодні в Японії відбулася церемонія, під час якої престол покинув імператор Акіхіто. Він добровільно залишив трон своєму старшому синові Нарухіто. Це перше зречення імператора в Японії за останні 200 років.

Ера правління імператора Нарухіто отримала назву Рейва, що означає «порядок і гармонія». Назви епох в Японії використовують в офіційних документах, аж до водійських прав, в ЗМІ, календарях і сувенірній продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram