ГоловнаСвіт

Трамп доручив увести плату за подачу прохань про притулок

Для багатьох прохачів це може виявитися непереборною перешкодою.

Трамп доручив увести плату за подачу прохань про притулок
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп розпорядився зробити жорсткішими правила подачі прохань про притулок.

Як повідомляє "Голос Америки", 29 квітня Трамп підписав президентський меморандум, у якому доручив міністерству юстиції і міністерству внутрішньої безпеки протягом 90 днів увести низку нових правил, які роблять жорсткішою політику надання притулку, у тому числі встановити збір за подачу відповідної заяви.

Для багатьох прохачів навіть невелика плата може виявитися непереборною перешкодою.

Трамп також розпорядився ввести правила, які позбавляли б людей, котрі в'їхали в країну нелегально, права на роботу до розгляду їхніх заяв. Зараз прохачам притулку, які в'їжджають у країну і легально, і нелегально, дозволяють працювати, поки їхнє клопотання розглядають у судах.

Відповідно до американських законів, особи, які звернулися по притулок і мають обґрунтовані побоювання з приводу повернення, можуть звернутися стосовно перегляду рішення в імміграційному суді. Більшість прохачів програють у суді, але можуть жити і працювати в США протягом декількох місяців або навіть років, протягом яких їхні заяви розглядають.

Нагадаємо, що у вересні 2018-го держсекретар Майк Помпео заявив, що в США перебувають 800 тис. осіб, які очікують вирішення питання про надання політпритулку.

З 2000 року число тих, чиє питання було вирішено позитивно, склало понад півтора мільйона людей, а постійний дозвіл на проживання отримали 4,1 млн заявників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram